Vinjäst, Lalvin QA23 5g är en praktisk och uppskattad produkt. Perfekt för dig som söker kvalitet och funktion till ett bra pris. Passar både vardag och fritid.
En vinjäst från Lalvin (Lallemand), som rekommenderas framför allt till vita viner. Utvald i Porugal av Trás-os-Montes och Alto Douro-universitetet (UTAD) i samarbete med Vinho Verde-regionens vinodlingskommission.
Lalvin QA23? har låga krav på näring och syre, och klarar att jäsa ut druvjuice torrt vid så låga temperaturer som 15 °C. Denna stam är bra på att syntetisera tiol vilket ger dragning åt krusbär/passionsfrukt i sauvignon blanc. Rekommenderas också för chardonnay, sémillon och gewürztraminer.
Förjäsbarhet: N/A
Alkoholtolerans: 16 %
Flockning: N/A
Jästemperatur: 14 - 28 °C
Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491